Unghiile din gel au devenit cu siguranta unul dintre cele mai hot lucruri din industria modei.
Aspectul lor natural, sanatos, fara acea tenta de galben cauzata de lacurile de unghii, fac din unghiile de gel, un produs extrem de popular in saloanele de manichiura.
Suprafata unghiilor poate capata insa o tenta galbuie din varii motive:
Foarte rezistente la socuri, unghiile din gel sunt similare ca structura cu cele din acrilic. Cu toate acestea, spre deosebire de unghiile din acrilic, unghiile din gel, au o forma predefinita.
Gelul este aplicat pe suprafata unghiei, in straturi fine, fiecare strat fiind supus razelor unei lampi cu ultra - violete.
Unghiile din gel rezista cu succes doua saptamani, insa in momentul in care unghia incepe sa creasca, este necesara reintoarcerea la salon pentru inlocuire. Mai mult decat atat, exista pericolul ca in momentul in care unghia incepe sa creasca, intre suprafata acoperita cu gel si baza unghiei, sa se acumuleze bacterii, care pot produce infectii.
Un alt avantaj al unghiilor din gel comparativ cu cele din acrilic, este acela al mirosului. Acrilicul are un miros specific, nu foarte persistent, insa oarecum deranjant.
O manichiura obisnuita dureaza una pana la doua saptamani, in functie de ce activitati intreprinzi.
Daca, spre exemplu, lucrezi in gradina fara manusi de protectie, manichiura ta probabil ca va avea de suferit. Unghiile artificiale din gel prelungesc durata de viata a manichiurii, si au un aspect excelent in fiecare zi. Asta nu inseamna insa ca vor rezista la socuri foarte puternice.
Principalul avantaj al aplicarii unghiilor din gel, are in vedere pe cele care au tendinta de a - si roade unghiile. In primul rand este putin probabil sa iti strici o manichiura pentru care ai platit destui bani, iar apoi, faptul ca pentru prima data in viata ai o manichiura perfecta, constituie o motivatie puternica.
De cat timp functioneaza scoala Kiriloff in Romania?
Scoala Kiriloff s-a deschis la inceputul anului 2008, in Bucuresti. Anul acesta am organizat cursuri si in alte orase ale tarii: Braila, Galati, Brasov, Satu-Mare, s.a. La inscriere se formeaza grupe separate, dupa categoria in care doresti sa te specializezi: gel, acryl sau design. La scoala se invata doar tehnica unghiilor false, desi, in viitor, intentionam sa includem si un curs de manichiura-pedichiura.
Conteaza varsta atunci cand vrei sa te inscrii la o astfel de scoala?
Pentru noi nu prea conteaza varsta. Se poate incepe de la 16 ani. Am avut printre cursanti, chiar si o doamna in varsta de 67 de ani.
Cum au aparut unghiile false din gel si din acryl?
Unghiile din acryl au aparut in anii 1954, in SUA. Totul se datoreaza lui Fred Slack, un medic stomatolog. In timp ce lucra, i s-a rupt o unghie si a incercat sa-si construiasca una noua din acryl (material folosit in stomatologie). Unghia parea foarte naturala, chiar si durerea disparuse. Slack a continuat cercetarile, cautand noi compozitii si forme pentru modelarea unghiilor. La scurt timp, el a obtinut patentul pentru inventia compozitiei din acryl si a formelor pentru unghii false- Patti Nails. In ultimii 25 de ani a fost inventat gelul pentru unghii false, tot in SUA. Aplicarea lui s-a dovedit a fi mai simpla in conditii casnice. Saloanele au inceput sa foloseasca pe larg gelul pentru ca nu are miros, spre deosebire de acryl. Totusi, acryl-ul este preferat datorita proprietatii sale de a masca anumite defecte ale unghiei si-i poate oferi un aspect foarte natural.
Care sunt principalele tehnici de elaborare a unghiilor false si caracteristicile lor?
Principalele tehnici pentru contructia unghiilor false sunt: modelarea din gel sau din acryl. Pentru client nu reprezinta nici o deosebire; diferenta dintre aceste doua materiale consta in aplicarea lor. Ambele sunt bune, chiar si structura chimica este aproximativ aceeasi. In functie de dorinta clientului, se da preferinta pentru unul dintre ele. Daca persoana este mai agitata, obisnuita sa poarte unghii lungi si cu un design bogat, atunci este preferabil acryl-ul. In schimb, daca persoana este obisnuita sa poarte unghii scurte si ii place french-ul, atunci se prefera gelul.
Daca va intrebati: “Ce material distruge unghia?”, pot spune ca nici unul dintre ele. Unghia se poate deteriora numai din cauza pilei. De cele mai multe ori este responsabila de lucrul acesta persona care face manichiura. Daca foloseste o pila dura, sau lucreaza incorect, unghiile vor avea de suferit. Sunt cazuri cand gelul sau acryl-ul provoaca alergie clientei sau manichiuristei; acest lucru se intampla doar daca materialele sunt neprofesionale, de o calitate proasta. Desi multe sunt interzise pe piata europeana, in Romania se pot cumpara la preturi destul de convenabile. In mod normal, produsele de calitate trebuie sa contina UV filtru, pentru ca unghiile sa nu se ingalbeneasca.
La cat timp se face intretinerea unghiilor false?
Cel mai bine este ca intretinerea sa se faca dupa 20 de zile, de la prima aplicare. De obicei, pentru unghiile de format scurt, se face intretinere la doua saptamani.
Care sunt principalele formate de unghii false?
Principalele formate sunt: patrat clasic, oval clasil, paip si stilet. Spre exemplu, unghiile stilet (ascutite) au aparut in Ucraina, unde se poarta foarte mult. In tarile europene se poarta mai mult formatele clasice (patrat, oval), dar, in ultimul timp, si formatul stilet. <cateva exemple pe forum - click aici>
Ce tipuri de picturi pe unghii se invata la scoala Kiriloff?
Noi, aici la scoala, preferam metoda manuala de pictura pe unghii, pentru ca este mai artistica. E altceva cand se picteaza pe unghie si cand se lipesc diverse abtibilduri. Sunt diferite tehnici de pictura: de piatra, de crapaturi, de puncte, etc. Aici se invata mai intai specificul fiecarei tehnici, pentru a da posibilitatea chiar si celor care nu au indemnarea necesara, sa realizeze un design frumos.
Ce materiale se folosesc pentru realizarea unei picturi pe unghii?
Pentru
o pictura simpla, plata, se foloseste vopsea acrylica pe baza de apa.
Pentru designul 3D, lucrat in relief, care se poarta destul de mult, in
ultimul timp, se folosesc: gel sau acryl, pietre swarovski, sclipiciuri
uscate, scoici, folii, pene colorate, flori uscate, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu