Pentru o seara reusita cand prietenii vin in vizita, nu e suficient sa-i servesti cu un suc si o prajitura. Ca atmosfera sa se destinda si timpul sa treaca mai repede, ii poti provoca la un joc interesant. Iti propunem niste jocuri de societate care va vor face cu siguranta sa radeti sau, daca nu stati bine cu nervii, sa va alergati prin casa pentru razbunare.
Activity. Poate cel mai iubit joc de societate pentru tineri, Activity este usor de invatat si foarte distractiv. Pentru o runda, e nevoie de 3 pana la 16 persoane care, folosindu-se de calitatile lor artistice: desen, mima sau chiar joc actoricesc, trebuie sa comunice expresii ca “a trage cu ochiul” sau “razatoare de legume”. Se va rade in hohote, garantat!
Imperial. Un joc de oameni mari pe care vi-l recomandam daca doriti sa va aratati calitatile de strateg. Se recomanda a fi jucat in 4 persoane, dar se poate si 3, 5 sau 6. Dificil de invatat (e nevoie doua-trei jocuri de test), jocul Imperial prezinta avantajul ca evolueaza strict functie de abilitatile jucatorilor si nu dupa noroc, deoarece nu implica aruncari de zaruri sau impartiri de carti. Asadar, pierzatorii nu se vor putea consola niciodata cu faptul ca stelele nu s-au aliniat in favoarea lor. Atentie, un joc dureaza 2-3 ore.
Heads of State. Elementele acestui joc sunt fermecatoare: baroni, conti, marchizi, duci, printi si regi se lupta pentru suprematie in Europa si pentru asta aduna soldati, averi, titluri, castele si spera ca Biserica sa fie de partea lor. Cel care reuseste sa controleze cei mai multi nobili si are influenta pe o raza cat mai mare este declarant castigator la sfarsitul jocului. In medie, un joc dureaza in media 2 ore (numai ca jumatate de ora dureaza numai impartirea jetoanelor si a cartilor la inceput!) si poate fi jucat in 2 pana la 5 persoane.
The Settlers of Catan. Acest joc german a devenit popular in lumea intreaga si a castigat numeroase premii, printre care “Jocul Anului” in Germania in 1995 si in SUA in 1996. Principiul este simplu: jucatorii trebuie sa exploateze resursele insulei pentru a crea asezari, drumuri si, in final, pentru a castiga. In timpul jocului, care poate dura pana la 2 ore, se folosesc si zaruri, deci un jucator controleaza doar intr-o anumita masura soarta demersului sau. Ca dovada ca “The Settlers of Catan” a marcat o etapa in istoria jocurilor de societate, anumite reguli sau design-ul tablei de joc au fost imprumutate si de alti creatori de jocuri si pot fi acum regasite in “Puerto Rico” si “Age of Mythology”. |
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu