duminică, 26 februarie 2012

Cum sa-ti transformi radical destinul karmic

Karma poate fi imbunatatita, curatata, transformata. Oricine poate inlatura efectele karmei provocate de el insusi sau de altcineva, in aceasta viata sau in alta. Destinul karmic poate fi si el schimbat.



Cazi de sapte ori, ridica-te de 8 ori.  (proverb japonez)
Te-ai gandit nu doar o data, ci de mai multe ori, ca ai ‘harul’ de a atrage ghinionul in jurul tau? Ai ajuns nu doar o data, ci de mai multe ori, la concluzia ca dragostea si norocul s-au nascut doar pentru altii, dar pentru tine nu? Vrei inainte de toate soare si lumina si pe strada ta? Ai impresia ca iti merge ‘prost’ indiferent de cat de bine te-ai stradui sa faci totul sa mearga? Este adevarat, suntem cu totii supusi legilor karmei. In functie de ceea ce am facut si facem, karma ne influenteaza pe fiecare in parte. Dar nu suntem insa sclavii totali ai karmei. Nu suntem victimele ei sigure si ireversibile. Nu trebuie sa dam neputinciosi din umeri in fata karmei si a consecintelor ei.
Orice karma, prin insasi natura sa, este supusa potentialitatii schimbarii ei. Karma poate fi imbunatatita, curatata, transformata. Oricine poate inlatura efectele karmei provocate de el insusi sau de altcineva, in aceasta viata sau in alta. Prin urmare, destinul karmic poate fi si el schimbat.  Chiar si in religiile lumii sunt sugerate anumite modalitati pentru a contracara efectele pacatelor si ale faptelor rele: postul anuleaza lacomia si excesul de mancare, celibatul anuleaza permisivitatea sexuala, rugaciunea anuleaza cautarea implinirii materiale, serviciul adus celorlalti anuleaza egoismul, pelerinajul spiritual anuleaza cautarea de bogatii materiale, palpabile. karma
Ce reprezinta insa de fapt karmasi ce inseamna curatarea ei? “Karma este ceea ce facem in fiecare zi, este de fapt un alt cuvant pentru “actiune”. O actiune (beau o ceasca de cafea) creeaza o memorie (mi-a placut acea ceasca de cafea) care creeaza o dorinta (vreau o alta ceasca de cafea) care creeaza o actiune si determina inceperea ciclului din nou. A-ti schimba karma este ca si cum ti-ai schimba obiceiurile. Trebuie doar sa faci ceva DIFERIT. Multi dintre noi sunt insa atat de conditionati incat nici nu ved ca poate exista ceva diferit de facut, ALTCEVA. Avem nevoie sa ne deschidem noi insine catre posibilitatile infinite care exista acolo pentru noi”, afirma Lissa Coffeyautor a patru carti si expert in spiritualitate si relatii intr-un articol publicat in revista selfgrowth.com.

Iata cateva modalitati prin care iti poti influenta destinul si iti poti transforma karma negativa intr-una pozitiva:


Faptele bune iti asigura un loc un univers si nu, nu trebuie sa fii habotnica ca sa crezi acest lucru. Faptele bune au puterea de a rasturna karma in favoarea ta. Nu face insa nimic de ochii lumii, pentru a primi apreciere si stima celorlalti sau pentru a primi altceva la schimb. Nu te astepta sa fii recompensata pentru fapta ta si nici nu scoate ochii pentru ea. Lasa-te antrenat in fapte bune pentru ca acea fapta buna te face sa te simti bine. Nici nu trebuie sa faci fapte bune exorbitante sau de proportii cosmice. Orice gest sau actiune, oricat de mica sau insignifianta ar parea, daca face un bine cuiva, iti va face un bine si tie pe viitor. Vei constata acest lucru in curand…
"A face un compliment este ca si cum ai zambi cu vocea"...
 
Asigura-te ca  in vedere toate optiunile, nu doar o optiune. Alege intotdeauna sa iei cina doar intr-un anumit local, cu o anumita influenta? De ce sa nu optezi si pentru un alt restaurant? Se poate intampla sa iti placa chiar mai mult. In acelasi timp, complimentele, cuvintele de apreciere si recunostinta sunt o metoda eficienta de a-ti influenta pozitiv karma. complimenteCuvintele pozitive atrag la randul lor cuvinte pozitive. Atunci cand sunt facute sincer, ele sunt primite cu sinceritate. Energizeaza, stimuleaza si atrag la randul lor energiile pozitive.  A face un compliment este ca si cum ai zambi cu vocea. Face oamenii sa se simta mai bine si sa fie mai increzatori. Nu fa insa pur si simplu complimente. Crede in complimentele tale”, se arata intr-un articol publicat pe wikihow.com.


Niciun comentariu: