joi, 23 februarie 2012

oare este adevarat ca dietele dauneaza grav organismului?

"Doar pentru ca o bautura are cuvantul dietetic pe eticheta nu inseamna ca bun pentru tine.Cercetătorii  leagă  băuturile cu calorii scazute la o varietate de probleme medicale, la circumferinţa taliei crescut un accident vascular cerebral. Este acesta doar o alta sperietura la adresa sanatatii noastre? Detectivul medical ajunge la partea de jos a aceastei probleme barbotare. În plus, bauturile dietetice va sunt de mare ajutor?...
In iulie (anul  curent), cercetatorii de la Scoala de medicina la Universitatea din Texas Health Science Center San Antonio au  constatat că dieta bauturilor carbogazoase a fost  asociata cu o circumferinta de talie mai mare la om şi aspartam ridicat de zahăr din sânge la şoareci predispuse-diabet.Deci dieta sifon într-adevăr cauza osteoporoza, boli de inima, probleme renale, creşterea în greutate şi diabet? Aceasta  întrebare de 21 - miliarde de dolari americani,suma cheltuita anual pe bauturi dietetice."Exista o conexiune între dieta bauturilor carbogazoase și al rezultatelor de sănătate negative", spune Susan Swithers, Ph.D., un profesor de Ştiinţe psihologice la Universitatea Purdue care studiaza alimentele admise și greutatea corporala

." Fapt neclar este ca,dacă băuturile sunt direct responsabile de aceste probleme, sau în cazul în care persoanele cu probleme de sănătate sau comportamente nesănătoase se întâmplă să se consume mai multe bauturi carbogazoase", spune ea.
Cu alte cuvinte, 59% din americani care beau bauturi dietetice (în conformitate cu un studiu din 2007 către Consiliul de Control  al caloriilor, o organizaţie de comerţ de mancare dietetica) ar trebui să reflecteze repercusiunile înainte de a consuman acest tip de lichide.
CRESTEREA IN GREUTATE!!!
 Pare ilogic că băuturile gen zero-calorii ar putea face din tine un teanc de bani, dar asta a fost descoperita in trei ani de studiu la Universitatea din Texas Departamentul de medicină,găsită în 2005.
Pentru fiecare bautura dietetica consumata de participanţii studiului zilnic, au fost mai susceptibili de a lua excesiv in greutate în următorii 6-7 ani, comparativ cu cei care nu le beau pe toate, Asta au descoperit cercetatorii americani.
 Au fost descoperite ca sunt cu  41% mai multe şanse de a deveni obez, definite ca având un organism cu  masa Index (IMC) peste 30, care, pentru 5 din 7 femei ar însemna un total de greutate corporala de peste 90 de kilograme.
Un motiv ar putea fi programarea biologica. Corpurile noastre asociaza gustul dulce cu un aport de calorii, spune Swithers, care a cercetat obiectul într-un studiu de 2008 la Purdue's Ingestive comportament Research Center.
 Probleme ale rinichilor
Daca ai bea două sau mai multe bauturi dietetice zilnic, ai putea dubla riscul de a avea funcţia renala scăzuta, în conformitate cu rezultatele de la studiul de sănătate Nurses, unul dintre cel mai mare şi cea mai de lunga durata al anchetelor de factori care influențează sănătatea femeilor. (Au fost  supravegheate asistentele medicale,3000 peste 11 de ani).Rinichi vă vor servi mai multe scopuri importante, inclusiv deșeurile produse din sânge de filtrare şi care ajuta la reglementarea tensiunii arteriale. Funcţiile renale scad un pic cu vârsta, spune cercetătorul Julie Lin, MD, un asistent universitar la Harvard Medical School şi specialist in nefrologie la Brigham si Spitalul pentru femei din Boston.




Niciun comentariu: