luni, 9 aprilie 2012

Consumul de alcool la petreceri


Muzica, toti prietenii stransi si dornici sa se distreze, baiatul sau fata care iti place aproape, toate fac combinatia pentru o petrecere perfecta. De putine ori de la aceste petreceri “perfecte” lipseste alcoolul, prin urmare tentatia de a bea, de a incerca pentru prima oara sau de a iti testa “limitele” va exista cu siguranta.
Poate fi vorba de pura curiozitate, uneori presarata cu “incurajari de pe margine” ale prietenilor. Sau poate fi doar un joc in care vrei sa intri si tu alaturi de ceilalti, din dorinta de a demonstra ceva: …ca nu mai esti copil, ca esti cool, ca poti. Oricare ar fi motivul pentru care ai fi tentat sa bei, iata cateva lucruri de care sa tii cont atunci cand vine vorba de consumul de alcool la petreceri.
- Nu te lasa convins sa bei daca nu vrei sa consumi alcool. Refuza cu fermitate si arata-le celorlalti ca te poti distra la fel de bine fara sa bei.
- Nu bea mai mult decat poti duce. Corpul tau nu este obisnuit cu alcoolul, asa ca la primele semnale (ameteala, senzatie de buna dispozitie subita) ar fi bine sa te opresti! Mananca ceva, bea niste suc sau apa sau iesi putin la aer.
- Nu intra in “concursuri de rezistenta” pentru a le arata altora ca poti sa faci fata provocarii. Nu vei obtine nimic bun, in schimb te vei simti foarte rau!
- Ai grija de prietenii tai si daca observi ca au baut mai mult decat ar fi trebuit sfatuieste-i sa nu mai consume alcool.
- Nu accepta bauturi de la necunoscuti si nu iti lasa paharul nesupravegheat, mai ales daca esti intr-un club sau intr-un anturaj nou. E posibil ca cineva sa iti strecoare in bautura si alte substante care pot fi foarte periculoase.
- Daca observi ca atmosfera a devenit tensionata si ca persoanele care au consumat alcool si-au pierdut controlul, ar fi mai bine sa pleci acasa. Te poti expune la riscuri precum batai sau furt.
- Nu pleca niciodata cu masina daca soferul este un prieten mai mare care a baut. Cheama un taxi sau gaseste pe altcineva care nu a consumat alcool.
Daca vrei sa te distrezi, alcoolul nu este solutia! O petrecere la care te-ai distrat este o petrecere de la care ramai cu amintiri frumoase si nu una despre care iti amintesti doar cat de rau ti-a fost a doua zi din cauza alcoolului.

Niciun comentariu: