miercuri, 22 februarie 2012

Vedete si diete

A apus de mult epoca in care femeile visau la un trup cu forme proeminente, in care formele generoase reprezentau dovada suprema a sanatatii.

Acesta epoca este bine inradacinata in genele noastre intrucat dateaza inca din cele mai vechi timpuri. Sa nu uitam de "frumoasa" Venus din Willendorf, o mini statueta de doar 11 cm, realizata acum aproximativ 24- 22 000 de ani, inainte de era noastra si care intruchipeaza o femeie cu forme mai mult decat generoase. 

Mai tarziu in istorie, tablourile Renascentiste relevau aceeasi predispozitie catre trupurile cu forme. Mai apoi, in secolul XIX, vestitele fete din tablourile pictorului Rubens, dezvaluiau fascinatia fata de trupurile intr-adevar grasute. De la el pleaca si termenul de rubensian. 

Aceasta fascinatie a apus iar moda s-a schimbat radical. 

Anii '90 pentru silueta


In anii 90, in America, pe copertile revistelor incepeau sa apara fetmeicu trupuri de zeite, bine conturate si lucrate la sala. Tot in acea perioada apar si bine cunoscutele Super modele care au trecut ca niste comete pe scena modei, lansandu-si amprenta pentru totdeauna. 
Din acel moment nimic nu a mai fost la fel: toate ne dorim perfectiunea. 

Cum vedetele dau startul in tot si in toate iar noi ceilalti le urmam, ne-am propus sa iti dezvaluim secretele care stau in spatele celor mai cunoscute dive de la Hollywood. 


Gwyneth Paltrow

 poza Gwyneth PaltrowA fost intotdeauna una dintre fetele slabute ale Hollywood-ului. Pentru a se mentine si a arata mereu impecabil, chiar si dupa vacanta de sarabtori, ea tine o dieta de 7 zile in care se alimenteaza cu mancaruri in varianta lichida, bea apa cu lamaie si, ocazional, manaca un pumn de mure si migdale. Chiar ea a decarat ca ii place sa isi supuna copul la diete de detoxifere de cateva ori pe an. Ea este una dintre adepteledetoxiferii cu Master Clense, despre care am scris intr-un articol anterior. Totodata ne avertizeaza ca medicul ei nu aproba acesta metoda drastica intrucat ficatul nu primeste toti nutrietii necesari. 
Cu toate acestea diva spune ca acesta cura functioneaza si o foloseste ori de cate ori este necesar.


Jessica Biel


Pentru rolul sau din "Blade:Trinity", Jessica Biel a recurs la o dieta din care a eliminat zaharul, lactalele, faina si sarea. Pentru a putea face fata antrenamentelor intense, ea manca putin si des.

 Poza Madonna

Mandonna

Madona arata incredibil la 50 de ani. In afara orelor intense de exercitii fizic de la care diva nu se abate, ea se bazeaza pe o dieta la fel de stricta, microbiotica, inspirata de calugarii budisti, cunoscuti pentru longevitatea lor.

Aceasta dieta permite consumul de mancare neprocesata, de baza, fara grasimi, cu multe fibre, legume si soia. Pentru Madonna mancarea este strans legata de ideea de spiritualitate iar calitatea acesteia se reflecta in sanatate, buna dispozitie si fericire.

Beyonce

Desi Beyonce este cunoscuta pentru formele sale, ea este adepta exercitiilor fizice extenuante si a dietei detoxifiante cu Master Clense. Pentru rolul din Dream Girls, ea a stabit aproape 10 kg cu ajutorul acestei diete.

 

Jennifer Aniston


Poza Jenifer Aniston
Fosta sotie a lui Brad Pitt, este adepta dietei "Zone" care presupune, in linii mari, asocierea la o masa a alimentelor care sa insumeze: 40% carbohidrati, 30 % proteine si 30% grasimi bune. Fondatorul acestei diete, doctoral Barry Sears sustine faptul ca acesta va accelera metabolismul si va ajuta organismul sa atinga un echilibru hormonal. Cu aceasta dieta ar trebui sa slabesti 2 kg in prima saptamana, urmand ca apoi sa dai jos cate un kg pe saptamana. Mai mult decat atat, inventatorul dietei Zone este de parere ca aceasta are un efect pozitiv asupra pielii, rezistentei si memoriei.
Afla cum poti urma dieta Zone


Jenifer Lopez

Jenifer Lopez, sustine faptul ca singura ei strategie pentru a-si mentine silueta este ca mananca orice isi doreste insa cu moderatie. Se zvoneste ca atunci ca vrea sa dea jos cateva kiligrame ea urmeaza dieta Atkins, saraca in carbohidrati. Aceasta se bazeaza pe o schema formata din mai multe etape si pentru fiecare sunt recomandate doar numite alimente gatite intr-o forma anume. Pentru fiecare etapa, la alimentele permise deja mentionate se mai adauga o lista de alimente admise. In nici una dintre cele 4 etape nu sunt admisi carbohidratii si nici nu se admite consumarea alcoolului. Afla mai multe informatii despre aceasta dieta din articolul Dieta Atkins.

Niciun comentariu: