miercuri, 7 martie 2012

accesorii... part. 1.



 bags






Gentile sunt cel mai important accesoriu al unei femei iar femeilor chiar le place sa aiba cat mai multe, de fapt se pricep de minune sa le cumpere ... sunt inzestrate genetic pentru asa ceva :) 
Dar nu fiecare femeie stie sa isi si cumpere gentile potrivite, care sa se asorteze cu hainele pe care le poarta. 

Acesta este motivul pentru care femeile se afla incontinuu in cautarea gentii perfecte si pentru care orice geanta pare mult mai atractiva atunci cand este vazuta in vitrina unui magazin decat atunci cand se afla deja in dulapul de acasa si se constata ca nu poate fi purtata fiindca .... nu se potriveste cu nicio haina. 

Cu atatea forme, culori, texturi si modele de genti disponibile, asortarea lor cu imbracamintea poate parea o provocare descurajanta. Insa nu trebuie sa te ingrijorezi, pentru ca poti arata si tu ca in paginile revistelor de moda daca vei cunoaste cateva reguli de care este bine sa tii cont atunci cand pleci la cumparaturi sau cand te afli acasa in fata oglinzii si nu stii cu ce geanta sa iti asortezi tinuta. 



In principiu, asortarea gentii cu tinuta pe care o ai acasa in dulap, trebuie sa tina cont de alaturarea culorilor, care se face dupa doua criterii:

1. asortarea culorilor complementare - prin care se alatura doua sau trei culori aflate in contrast. Acest contrast produce un efect vizual puternic, fiind foarte potrivit fetelor si femeilor tinere, dand un aer sic si dinamic. 
2. asortarea culorilor similare sau de nuante apropiate - fiind culori asemanatoare, se creeaza un efect vizual bland, potrivit tinutelor office sau ocaziilor care impun tinute mai "cuminti".

Deci, cum sa alegi geanta potrivita pentru hainele tale de acasa?



Genti pentru haine albe
Albul = luminos, pasnic si curat

Albul este cea mai pura culoare si se potriveste cu toate celelalte tipuri de culori. In general, tinutele de culoare alba sunt lejere, casual si se poarta in timpul liber sau in vacante, vara. Poti alege, de exemplu, o geanta de culoare galben pai, mov-lila sau roz. 
Daca insa tinuta ta alba este un costum pe care il porti la birou, asorteaza-i o geanta in nuante de lila, violet, bleumarin sau grena, vor fi o alegere excelenta.

Genti pentru haine albastre
Albastru = secretos, linistit, rece, rational si profund

Albastru este una dintre culorile cele mai usor de asortat. Unei haine albastre i se potriveste perfect o geanta rosie care va da un aspect fermecator tinutei. 
O tinuta mai conservatoare se poate obtine prin asortarea hainelor albastre cu genti gri iar pentru o ocazie mai putin protocolara, o combinatie reusita este si alaturarea hainelor in nuante de albastru mai inchis cu genti de culoare alba, mov inchis, verde smarald inchis sau bej nisipiu.

Genti pentru hainele negre
Negrul = nobil, elegant, misterios, fermecator, sexy



Din comoditate sau lipsa de imaginatie :) cele mai multe femei prefera negrul. Asta pentru ca negrul se potriveste cu absolut orice culoare si este foarte la indemana de asortat cu orice haina si nici nu iti da prea multe batai de cap.
Un exemplu clasic este asortarea negrului cu rosu. La fel de clasica este si combinatia negru-alb, care este de altfel cea mai buna alegere atunci cand alegi negrul si o combinatie care nu se va demoda niciodata. Intr-un cuvant, poti alege orice geanta vrei, daca te imbraci in negru. 

Genti pentru haine maron
Maron = matur, sofisticat, linistit 

Atunci cand te imbraci in haine maron, alegea gentii potrivite este destul de limitata, pentru ca nuantele potrivite cu maron nu sunt chiar atat de multe. 
Albul este o alegere buna pentru fete atunci cand se imbraca in maron deschis, le va inveseli un pic tinuta. Pentru hainele de culoare maron inchis, cel mai bine se potriveste o geanta rosie care face ca tinuta sa se ma invioreze putin sau portocalie. Daca vrei sa dai tinutei un aspect mai matur, poti alege o geanta in nuante de maron apropiate, dar sa fie totusi o diferenta intre culori, sa se poata delimita accesoriile de tinuta. 

Genti potrivite pentru hainele mov
Mov = elegant, matur, nobil

Cea mai potrivita alegere atunci cand porti haine de culoare mov, o reprezinta gentile in culori complementare (verde, portocaliu, bleumarin) sau cele de nuante apropiate dar cu un usor contrast vizibil. 
Trebuie sa fii atenta si atunci cand porti haine de culoare violet inchis, pentru ca acestea nu trebuie asortate cu genti de culori pastelate, deschise sau din aceasi gama ci numai in culori contrastante, complementare. 

Genti pentru haine verzi
Verde = natural, viu, energizant

Verdele este culoarea primaverii, a sperantei si a vietii si se asorteaza cel mai bine cu culoarea soarelui, a cerului si a sangelui :)
Deci pentru hainele verzi poti asorta genti de culoare galbena, albastre sau rosii. Pentru a scoate si mai bine in evidenta o tinuta verde, poti asorta genti de culoare complementara, cum ar fi mov, portocaliu si bleumarin.

Genti pentru hainele crem sau bej

Crem, bej = simplu, retras, linistit

 

Aceste nuante sunt folosite in principal pentru costume, deci pentru tinute office, care impun o anumita conduita si prezenta. Asadar, trebuie mentinut aspectul conservator al tinutei prin asortarea acesteia cu genti de culori deloc stridente si care se armonizeaza perfect cu hainele crem sau bej printr-un usor contrast. Alege genti in nuante de bleumarin, maron, pamantiu, taupe, cafeniu, negru si pentru cele mai indraznete...rosu.

Genti pentru haine rosii
Rosu = viu, energic, sexy, incitant, pasional

Pentru tinutele rosii cele mai potrivite sunt gentile de culoare neagra, alba, galbena, verde, albastra, bleumarin, portocalie.

Un alt criteriu de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cumperi o geanta, esteaspectul tau fizic. Daca esti migniona, nu este indicat sa iti cumperi genti mari, voluminoase sau genti care iti depasesc talia atunci cand le porti pe umar sau pe brat. Te vor face sa pari mult mai mica in inaltime.



Daca insa esti inalta si slabuta, atunci geanta pe care o alegi ar trebui sa fie cu o curea mai lunga, astfel incat purtata pe umar sa ajunga pana la sold, sau sa alegi modele voluminoase si in culori contrastante. Alegand genti de aceeasi culoare cu tinuta, doar vei adauga cativa centimetri inaltimii tale.

Deci, frumuselelor..... oricat de mult v-ar placea gentile pe care le aveti deja, daca nu le puteti asorta corect cu hainele voastre, ar fi bine sa va reinnoiti colectia cu modele adecvate, tinand cont de aceste sfaturi.

Nu trebuie sa fie scumpe sau "de firma" ci doar ... potrivite cu garderoba voastra.
Astfel voi veti fi cele mai "la moda" si mai atractive dintre prietenele voastre
 iar cei care trebuie sa observe ... sigur o vor face si vor fi impresionati ;) 


bIJUTERII HANDMADE - ACCESORII UNICE PENTRU UN STIL UNIC

Cu siguranta ca fiecare dintre noi isi doreste sa fie unica si isi doreste, in egala masura, ca impresia pe care o lasa celor din jur sa fie puternica si memorabila. 

Pentru asta avem nevoie de inteligenta, finete, rafinament si de o prezenta impecabila, obtinuta atat prin cultivarea permanenta a calitatilor intelectuale cat si prin modul in care ne ingrijim si ne imbracam.

Ritualul nostru zilnic trebuie sa contina tot ceea ce ne ajuta sa devenim frumoase si fericite astfel incat, atunci cand iesim pe usa dimineata, sa starnim in jurul nostru un val de parfum, zambete si admiratie. 

Cea mai sexi si celebra blonda - Marilyn Monroe, spunea odata ca diamantele sunt cele mai bune prietene ale fetelor. 
Nu stiu cate dintre noi vor avea vreodata un diamant ... poate doar daca Fat Frumos a venit la pachet cu o mina de diamante undeva in Africa de Sud :), insa cu siguranta oricare din noi poate avea o bijuterie care sa nu aiba pereche in aceasta lume

Vorbim despre bijuteriile unicat, hand made, construite cu grija de maini pricepute, cu talent si multa dragoste.

Pot fi gasite intr-o multime de forme si combinatii, create din pietre semipretioase, cristale stralucitoare, accesorii argintate sau aurite, avand pandantive impresionante sau, dimpotriva, subdimensionate, pastrand candoarea copilariei sau construind imaginea de zeita pagana purtatoarei lor. 
Materiale diferite isi pot gasi locul in combinatiile create iar culorile tale favorite vor fi regasite, cu siguranta, in aceasta varietate de bijuterii. 


Pot fi purtate in orice moment al zilei, determinandu-ne sa simtim acea stare de bine pe care o aduce cu ea prima zi de primavara.

Poarta cu drag bijuterii hand made. Pentru ca asa au si fost create - cu mult drag, pentru fiecare dintre noi. Te vei simti frumoasa, unica, deosebita ... asa cum, de fapt, chiar esti! 



 

Niciun comentariu: