marți, 20 martie 2012

beneficiile echitatiei :)

Federatia Franceza de Echitatie considera echitatia ca fiind “primul sport feminin francez”. Acest sport va ofera nenumarate placeri, foarte variate in functie de dorintele si de personalitatea voastra.
Evadati cu ajutorul echitatiei. Echitatia este inainte de toate o modalitate excelenta prin care va puteti apropia de cai. Aceasta implica respect si o admiratie particulara pentru cai. Datorita echitatiei puteti practica o multitudine de activitati care va ispitesc sa evadati, cum ar fi plimbarile, drumetiile si descoperirea anumitor circuite. Aveti si posibilitatea sa practicati numeroase discipline, cum ar fi dresajul, saltul cu obstacole, atelajul, rezistenta, horse hall, cursele hipice sau chiar si probele tehnice. Daca doriti sa practicati echitatia nu aveti nevoie de nicio calitate speciala, in afara de o conditie fizica buna. Echitatia poate fi practicata de la cele mai mici varste, pe ponei, putandu-se transforma cu timpul intr-o adevarata pasiune.
Aspectul relational este si el foarte important in echitatie. Practicarea acestui sport necesita rabdare, prezenta de spirit si intelegere.
Echitatie pentru corp si pentru spirit. Diferitele aluri ale calului, cum ar fi trotul, galopul sau pasul, solicita unii muschi ai corpului care sunt lucrati foarte rar. In special, aductorii din interiorul coapselor sunt antrenati practicand echitatia, acestia urmand impulsiunile calului. Coapsele nu vor creste in volum ci vor avea un contur foarte frumos, devenind si foarte zvelte in acelasi timp. Muschii profunzi, cum ar fi cei abdominali si cei dorsali, sunt si ei solicitati, ameliorandu-se in acest fel echilibrul.
Echitatie pentru a va mentine in forma… Practicand echitatia va veti lucra muschii gambelor, spatelui si ai abdomenului, va veti putea elibera de tensiuni si veti obtine o postura mult mai buna. Musculatura pe care o veti lucra va va ajuta sa va protejati impotriva durerilor de spate. Oxigenarea din timpul unei plimbari pe cal este un atu foarte bun pentru sanatate pentru oraseni.
…. si formele! Asul din maneca al echitatiei: va antrenati fara sa va dati seama! Pe langa faptul ca va puteti lucra muschii abdominali si cei dorsali, va veti intari muschii picioarelor si cei fesieri. De altfel, in echitatia traditionala, in special in dresaj, se insista asupra posturii spatelui si a umerilor. Plimbandu-va doar cu calul  nu veti arde multe calorii. Efectuand insa o cursa cu obstacole sau o repriza de dresaj, efortul muscular se intensifica si devine semnificativ: veti arde intre 350 si 600 kilocalorii pe ora!
Disciplina acrobatica, echitatia va va ajuta si sa ameliorati coordonarea motrica si sa aveti un echilibru mai bun. Practicata in mod regulat si pe o durata indelungata, echitatia va va permite sa va invigorati inima si sa va intariti capacitatile respiratorii.
Echitatia este ideala pentru corp dar si pentru cap! Echitatia va poate ajuta sa va invingeti temerile, va invata cum sa va stapaniti in anumite situatii si sa aveti incredere in voi. Un cal poate fi imprevizibil. Trebuie sa invatati sa treceti peste orice situatie, pastrandu-va sangele rece. Disciplina practicata in aer liber, in contact cu elementele naturale, este una din activitatile care va relaxeaza cel mai mult si care va linisteste intotdeauna.

Niciun comentariu: