luni, 12 martie 2012

ochii

Agresati zilnic de poluare, praf si lumina artificeala, ochii nostri au nevoie de relaxare. Masajul lor te ajuta sa-i eliberezi de tensiune. 


Valabilitatea fardurilor
Ai grija la termenul de valabilitate, nici ochii cei mai sanatosi nu fac fata undeori formulelor depreciate. Asa ca ai mare grija: fardul de ochii pudra e valabil 2 ani,iar cel crema 18 luni !! Alege farduri cu formule pudrate, dar cremoase, care nu usuca pielea sensibila din aceasta zona si se pot curata usor cu un demachiant "moale". Evita insa fardurile lichide si tusurile, acestea au formule alergene, si in general nu folosi farduri care au ca ingrediente colofoniul si lanolina.Aceste componente le provoaca deseori ochilor sensibili lacrimare, mancarimi, inrosire si chiar inflamarea pleoaplei.





Sfaturi pentru un machiaj sanatos
- Aplica fardurile, inclusiv creionul dermatograf, mai departe de linia genelor, la cativa milimetri. Acest truc va reduce riscul de contaminare a ochiului cu diverse bacterii sau ingrediente alergene.
- Cel putin o data pe saptamana, spala bine aplicatoru de fard si usuca-l prin presare intr-un servetel.
- Cand ochii sunt putin iritati aplica rimel doar pe varful genelor.
- Inlocuieste produsele cosmetice dupa ce ai avut o infectie oculara, cele vechi fiind deja contaminate.
- Cand ochii sunt doar obositi, fereste-te de fardurile aramii, rosii si maro-roscate, culori care scot in evidenta acest neajuns trecato

 
- Demachiaza ochii mai intai cu un tampon imbibat in apa minerala si indeparteaza restul fardului cu un demachiant "moale", special pentru ochi sensibili.
- Demachiaza-te cu miscari usoare si cu o presiune foarte mica.
- Renunta la orice machiaj cand ai ochii inflamati. Daca simti cea mai mica jena, foloseste doar rimel incolor, unul dintre fardurile cel mai putin agresante.

Ingrijirea genelor
Pentru a stimula cresterea genelor, acestea trebuiesc periate zilnic cu o periuta speciala, muiata in urmatorul amestec: acid galic-2 g, ulei de ricin-10 g, vaselina pura-20 g.
Periajul genelor se face de la radacina spre varfuri. Dupa folosire, periuta se spala bine cu apa si sapun si se pastreaza intr-un loc ferit de praf.
Pentru ca genele sa fie stralucitoare, se va apela tot la periuta speciala pentru gena. Aceasta se va muia in ulei de ricin si se vor peria genele de la radacina spre varfuri. In cazul genelor subtiri si uscate, periajul se va efectua cat mai des.


Solutii pentru ochi obositi
-Asezati-va podul palmelor peste pleoapele inchise, exercitand o presiune usoara, apoi miscati-le catre capatul din exteriorul ochiului.
-Tratamentul linguritelor este si el deosebit de eficient: doua lingurite se baga cateva minute in congelator, apoi se aplica cu partea bombata peste pleoape.
-De asemenea, compresele reci cu apa de trandafiri au un efect recuperator.
-Aplicati pe pleoape comprese cu infuzie din frunza de vita de vie si o fiola de laptisor de matca. Mai puteti folosi infuzia din petale de trandafir , o lingurita de petale la 100 ml de apa.
-In conjunctivite si blefarite se recomanda infuziile din frunze de nuc , de patlagina si de feriga mare. Infuzia din flori de Nu-Ma-Uita decongestioneaza ochii inflamati.

\



Niciun comentariu: