marți, 20 martie 2012

Sfaturi pentru igiena orala

Iti place sa impresionezi, nu-i asa? Vrei ca toata lumea sa ii creeze o parere buna despre tine inca de la prima vedere. Cum poti reusi acest lucru? Prin mai multe metode, cele mai cunoscute fiind vestimentatia, igiena, comportamentul, dar si modul de a vorbi. Insa de un zambet fermecator ce spuneti? Cu siguranta o dantura impecabila va crea o impresie placuta despre dumneavoastra celor din jur si desigur acest lucru va face ca prezenta dumneavoastra sa fie din ce in ce mai agreata.
Nu cred ca exista barbat care sa nu recunoasca si sa nu aprecieze un zambet fermecator, de aceea credem ca fiecare dintre voi isi doreste o dantura stralucitoare care sa cucereasca orice barbat cu un simplu zambet. Asa ca, in randurile urmatoare iti vom prezenta cateva sfaturi care te vor ajuta sa obtii si sa mentii dantura perfecta.
De la inceput, trebuie sa ai in vedere faptul ca o dantura sanatoasa nu depinde numai de alimentatie ci si de grija pe care ii este acordata zi de zi. O igiena orala bine pusa la punct si perfect efectuata este un pas inainte in obtinerea danturii perfecte, implicit a zambetului dorit, de aceea trebuia ca cel putin o data pe luna sa faceti o vizita medicului stomatolog care va observa orice schimbare care s-a petrecut, atat in bine cat si in rau. Medicul stomatolog este specialistul care iti va oferi detaliile si sfaturile sau tratamentul de care ai tu nevoie.
In rest, in timpul liber tot ce trebuie tu sa faci este sa ai grija la factorii care sunt daunatori dintilori tai. Igiena orala nu consta numai in spalatul dintilor zilnic, ci si in atentia pe care o acorzi alimentatiei. Si aici ma refer la fructele si produsele pe care le consumi zi de zi. Ai grija ca fiecare mar pe care il bagi in gura sa fie spalat inainte. Nu te lasa in baza regulei de cateva secunde, ce ai scapat jos nu mai trebuie bagat in gura decat dupa o curatare minutioasa. Alimentele murdare nu iti afecteaza numai dantura, ci si organismul de aceea trebuie sa le acorzi atentia de care este nevoie.


.

Pe langa alimentele nespalate si produsele calde sau reci, un alt factor important care iti mentine dantura sanatoasa este pasta de dinti. Nu stiu daca te-ai gandit pana acum, dar si acest lucru este extrem de important in privinta igienei orale. Daca nu te pricepi sa alegi o pasta de dinti, nu cumpara una la intamplare, cere sfatul unui medic specialist .
Cu siguranta el va sti ce ti se potriveste tie si danturii tale.
Periuta si pasta de dinti, trebuie alese cu grija, deoarece dintii tai sunt sensibili si merita atentie sporita. Atunci cand este in fata raftului cu produse pentru igiena orala, citeste fiecare eticheta si vezi pentru ce este destinat fiecare produs. De exemplu, pentru intarirea smaltului dentar, trebuie sa folosesti o pasta de dinti ce contine 15% fluor sau chiar mai mult. Alte produse recomandate igienei orale sunt ata dentara, apa de gura si guma de mestecat.

Niciun comentariu: