luni, 12 martie 2012

Astrologie: Horoscopul mayas

              
Horoscopul mayas Descopera care este semnul tau in horoscopul mayas si care sunt caracteristicile zodiei tale.

Mayasii foloseau trei calendare (Calendarul Numaratorii Lungi, Tzolkin si Haab), insa cel care a ramas in timp a fost Calendarul Haab deoarece este asemanator cu calendarul din zilele noastre.

Ch’en – 2 ianuarie – 21 ianuarie


Ch'en in Horoscopul Mayas

Semnificatii: Furtuna neagra, Cer negru, Luna, Vest

Cei nascuti sub semnul Ch’en sunt atrasi de noapte si de intuneric. Timpul intre apusul soarelui si prima raza a soarelui este cel in care reusesc sa isi incarce bateriile. Nativii Ch’en au o afinitate naturala pentru energia provenita de la Luna. Acestia sunt firi sincere si deschise, care au numerosi prieteni.

Yax: 22 ianuarie – 10 februarie



Semnificatii: furtuna verde, Venus, Doua flori, Sud

Cei nascuti sub semnul Yax sunt guvernati de planeta Venus. Acestia sunt firi blande si iubitoare, foarte sensibile, care stiu sa vada doar partea plina a paharului. Pacificisti si sensibili, analizeaza fiecare detaliu inainte de a lua o decizie importanta. Le place sa isi traiasca viata si foarte rar ajung sa se streseze.

Sak: 11 februarie – 2 martie


Sak in Horoscopul Mayas


Semnificatii: furtuna alba, broasca, trei flori, nord

Cei nascuti sub semnul Sak au o afinitate pentru lumina. Pentru ei dimineata incepe foarte devreme. Primele ore ale zilei sunt cele in care reusesc sa ia cele mai bune decizii pentru ca in acel moment se simt cel mai bine. Simbolul lor este reprezentat de broasca deoarece se adapteaza foarte repede in orice situatie si sunt destul de confortabile in privinta schimbarilor din viata lor.

Keh: 3 martie – 22 martie



Semnificatii
: furtuna alba, copaci, caprioara, Est

Cei nascuti sub semnul Keh au o afinitate pentru natura si echilibrul natural. Prin exemplul lor pot ajuta la restabilirea ordinii naturale a planetei. Au o energie foarte puternica, asemanatoare focului, iar rosu este culoarea lor norocoasa. Meditatia in aer liber ii va ajuta sa isi dezvolte forta interioara.

Mak: 23 martie – 11 aprilie


Mak in Horoscopul Mayas


Semnificatii
: acoperire, Zeul numarului 3

Cei nascuti sub semnul Mak sunt persoane acoperite de mister. Le place sa se dezvolte intr-o lume a lor, in care singuratatea ii va ajuta sa poata lua deciziile importante. Cuvintele care ii descriu cel mai bine sunt secrete si liniste. Numarul care le guverneaza zodia este 3, cunoscut pentru echilibru, loialitate si forta interioara.

K’ank’in: 12 aprilie – 1 mai



Semnificatii
: Pamant, caine, galben, Soare Galben

Cei nascuti sub semnul K’ank’in sunt persoane de pamant si soare. Au o afinitate atat pentru planeta, cat si pentru energia soarelui. Le place caldura, distractia si aventura. Uneori simt ca au nevoia de liniste, asa ca se izoleaza de restul lumii pentru a isi gasi pacea sufleteasca. Animalul reprezentativ este cainele, acesta simbolizand loialitate si putere interioara.

Muwan: 2 mai – 21 mai


Muwan in Horoscopul Mayas


Semnificatii
: Bufnita, Zeul Ploii si al Norilor, Foc

Cei nascuti sub semnul Muwan au o afinitate pentru foc si apa. Se simt atrasi de aceste elemente, in special de furtuna, atunci cand focul si apa sunt prezente sub semnele de ploaie si fulgere. Acestia isi iau energia in timpul furtunilor. Animalul lor reprezentativ este bufnita, aceasta simbolizand capacitatea de vizibilitate. Cei din Muwan sunt considerati vizionarii zodiacului, detectand adevarul din jurul lor.

Pax: 22 mai – 10 iunie


Semnificatii
: puma, aburi, sageata, toba

Cei nascuti sub semnul Pax au ca animal reprezentativ puma. Puma a fost un element important pentru cultura mayasilor, aceasta reprezentand conducere, putere, lider. Persoanele din Pax sunt firi directe, stabile si echilibrate. Elementul lor este aburul, un amestec intre pamant, apa si foc. Combina aceste trei elemente in viata ta pentru a iti aduce stabilitate sufleteasca.

Kayab: 11 iunie – 30 iunie


Kayab in Horoscopul Mayas


Semnificatii
: broasca testoasa, Zeita Lunii, un singur Zeu

Cei nascuti sub semnul Kayab au o afinitate naturala pentru luna. Acestia isi gasesc alinarea cu ajutorul linistii si al singuratatii. Animalul care ii reprezinta este broasca testoasa, aceasta fiind considerata un simbol al intelepciunii.

Kumk’u: 1 iulie – 20 iulie



Semnificatii
: grau, crocodil, Zei

Cei nascuti sub semnul Kumk’u au un caracter dualist. Animalul reprezentativ este crocodilul, acesta avand darul supravietuirii, al timpului si al rabdarii. Crocodilii sunt printre putinele specii de reptile care au reusit sa supravietuiasca in timp. Persoanele din Kumk’u au nevoie de stabilitate si urasc schimbarea deoarece ajunge sa ii afecteze emotional.

Wayeb: 21 iulie – 25 iulie


Wayeb in Horoscopul Mayas


Semnificatii
: Zeul Pamantului, fantasme, 5 zile ghinioniste

Semnul Wayeb reprezinta o anomalie a horoscopului mayas deoarece aceasta zodie are doar 5 zile, in timp ce celelalte au o durata de 20 de zile. Cei nascuti sub semnul Wayeb sunt persoane care au o puternica legatura cu alte lumi, alte taramuri. Ei au o legatura spirituala stransa cu persoanele din jurul lor si reusesc sa castige increderea tuturor celor cu care intra in contact.

Pop: 26 iulie – 14 august



Semnificatii
: puma, sef, lider, pamant moale

Cei nascuti sub semnul Pop sunt persoane puternice, care lupta pentru a evolua. Au o afinitate pentru pamant si meditatiile le va spori norocul in viata. Isi stiu calea in viata si fac orice pentru a se autodepasi. Animalul reprezentativ este puma, acesta fiind simbolul puterii si al fortei.

Wo: 15 august – 3 septembrie



Semnificatii
: Cer negru, puma neagra, furtuna neagra, broasca

Cei nascuti sub semnul Wo sunt asemanatori celor nascuti sub semnul Che’n Sak. Acestia pot obtine foarte multa intelepciune in timpul noptii, meditatia desfasurata in perioada apus – rasarit ajutandu-i sa isi gaseasca drumul in viata. Animalul reprezentativ al persoanelor din Wo este broasca.

Sip: 4 septembrie – 23 septembrie


Sip in Horoscopul Mayas


Semnificatii
: cer rosu, furtuna rosie, caprioara, cerb

Cei nascuti sub semnul Sip au o puternica afinitate pentru elementele de foc si de aer. Animalul lor reprezentativ este cerbul, acesta fiind considerat de mayasi un simbol de har. Persoanele din Sip au o puternica legatura cu padurea. Culoarea care ii reprezinta este rosu.

Sotz: 24 septembrie – 13 octombrie



Semnificatii
: peste, inceputul iernii, liliac

Cei nascuti sub semnul Sotz au doua animale reprezentative: liliac si peste. Unul are capacitatea de a circula liber prin aer, in timp ce celalalt este dependent de apa. Aerul si apa sunt elementele care ii reprezinta. Liliecii sunt creaturi sensibile, avand ca puncte forte intuitia si abilitatea de a vedea dincolo de iluzie si probleme. Pestele reprezinta subconstientul si adancimea.

Sek: 14 octombrie – 2 noiembrie


Sek in Horoscopul Mayas


Semnificatii
: Cer si Pamant

Cei nascuti sub semnul Sek sunt asociati cu doua elemente: pamant si cer (vant si aer). Aerul este elementul de care sunt legate energiile sufletesti, in timp ce pamantul este elementul practic. Intre acestea doua, persoanele din Sek au darul de a examina orice situatie si de a descoperi cea mai eficienta solutie.

Xul: 3 noiembrie – 22 noiembrie

Semnificatii: caine, pasari de zi, Zeul Caine

Cei nascuti sub semnul Xul sunt persoane asociate cu cainele. Cainele a fost un animal extrem de important in cultura mayasilor, fiind considerat cel care ghida si indruma oamenii in viata de apoi. Nativii din Xul sunt firi loiale, puternice si dedicate relatiilor cu cei din jurul lor.

Yaxk’in: 23 noiembrie – 12 decembrie


Yaxk'in in Horoscopul Mayas

Semnificatii
: Noul Soare, Zeul Soarelui, nori rosii, verde

Cei nascuti sub semnul Yaxk’in au o puternica legatura cu soarele, dar si cu Zeul Ah Kin. Zeul Soarelui este cel care oferea protectie oamenilor, ferindu-i de intuneric, seceta si boli. Persoanele din Yaxk’in au o afinitate pentru vindecarea celor din jurul lor cu ajutorul cuvintelor. Stiu sa asculte si ofera cele mai bune sfaturi. Vorbele lor sunt precum calmante pentru cei raniti.

Mol: 13 decembrie – 1 ianuarie



Semnificatii
: apa, nori adunati, puma

Cei nascuti sub semnul Mol sunt asociati cu apa. Starea lor este asociata cu vremea de afara, fiind usor influentati de razele soarelui. Animalul lor reprezentativ este puma, acesta fiind considerat un animal al puterii, un adevarat lider al puterii.


Sursa foto front si main:
Northfoto.com

Niciun comentariu: