sâmbătă, 24 martie 2012

Efectele nestiute ale pilulei contraceptive asupra corpului tau

Sexul in cuplu este sanatos, firesc si reprezinta un moment care arata ca tu si iubitul tau sunteti pregatiti sa duceti relatia la urmatorul nivel. Sexul protejat este alegerea potrivita pentru a preveni o sarcina neasteptata, bolile incurabile care se transmit pe cale sexuala si problemele de sanatate nedorite.
Efectele nestiute ale pilulei contraceptive asupra corpului tau
Pilula contraceptiva este una dintre metodele cele mai des utilizata pentru a preintampina o sarcina nedorita. Este important sa stii efectele pe care anticonceptionalele le au asupra organismului tau

Iata o serie de urmari ale pilulei contraceptive asupra corpului tau:

Anti-conceptionalele influenteaza nivelul estrogenului din organismsi te poate ajuta sa scapi de cosurile neplacute care iti apar inainte de perioada menstruatiei. Cu toate acestea, nu te astepta sa faca minuni, dar se poate observa diferenta, mai ales, daca esti genul de fata care are probleme cu acneea.

7 descoperiri impresionante despre sarcina, pe care sigur NU le stiai

Majoritatea femeilor care folosesc anticonceptionale au remarcat faptul ca au luat considerabil in greutatesi ca sanii lor sunt mai mari. Pilulele contin estrogen artificial si acesta influenteaza marirea sanilor, insa nu determina o crestere semnificativa – nu vei trece de la cupa B la cupa D la sutien. De asemenea, estrogenul se resimte la numarul kilogramelor si in obiceiurile alimentare. Este recomandat sa fii ponderata cu mesele tale atunci cand ai luat anticonceptionale.

Medicii au adus in discutie riscul de a face cancer mamar din cauza consumului de pilule contraceptive. Adevarul este ca exista o posibilitate ca acest lucru sa se intample, cu atat mai mult daca in familie sunt  persoane care sufera de aceasta boala. Indicat este sa ceri sfatul unui medic, daca stii ca ai rude care au avut cancer, in ultima instanta, totul depinde de organismul fiecarei femei in parte. Totodata, un studiu a aratat ca pilulele scad sansele de a face cancer ovarian cu 50%. 

Exista o ipoteza conform careia anticonceptionalele duc la formarea de cheaguri de sange, insa medicii ginecologi au afirmat ca sansele ca acest lucru sa se intample sunt scazute. Dar, indiferent de posibilele situatii, trebuie sa consulti cu un medic ginecolog inainte de a folosi pilule contraceptive, pentru ca acesta va sti ce anticonceptionale sa-ti  prescrie si iti va mentiona si efectele secundare.  

Niciun comentariu: