marți, 20 martie 2012

despre o viata fericita...

S-a ajuns la concluzia ca daca vrem sa avem parte de o viata fericita trebuie sa respectam cateva sfaturi pe care ni le dau specialistii pentru a a avea o viata implinita, asa cum ne-o dorim.
Cercetatorii au intervievat cateva mii de persoane pentru a ajunge sa scrie reteta fericirii pe care o regasim in cartea lui Leo Bormans. Expertii au pus o serie de intrebari, dupa care nu le-a mai ramas decat sa traga linia si sa ajunga la o concluzia pe care o voi prezenata in cele ce urmeaza.
Nu te compara cu cei din jurul tau - Aceasta obisnuinta de a ne uita in curtea vecinului persista de secole si nu aduce in nici un caz fericirea asa cum ne inchipuim noi ca o face. Sa te compari cu cel de langa tine este benefic atunci cand ai intentia de a invata ceva bun de la el si nu pentru a face comparatie si a-ti face tie un rau. In nici un caz asta nu va aduce fericirea.
Fa ceea ce iti place - Incearca  sa nu faci parte din aceea categorie de femei care stau intr-un loc pentru a obtine niste favoruri sau faima si succes. Asta nu va face decat sa te iti urasti viata si pe tine o data cu ea. Incearca sa-ti gasesti un loc de munca unde iti va face placere sa-ti petreci timpul, unde te vei intelege bine cu colegii si nu vei considera serviciul un chin. Nu incerca sa-ti sacrifici viata pentru bani sau succes.Pune familia si sanatatea pe primul loc, pentru ca celelalte vor veni de la sine.
Socializeaza,socializeaza si iar socializeaza - Cercetarile arata ca relatia cu cei din jur afecteaza si starea noastra. Daca cei din jurul tau sunt fericiti, te vor molipsi si pe tine. Cum cei din jur te pot face fericit a pe tine, asa si tu poti sa ii faci pe altii la randul tau. Deasemenea studiile arata ca cei ce duc o viata de cuplu au o viata mult mai fericita si implinita.
Evita dezamagirile - Ia exemplu de la cei care nu au aspiratii sau asteptari iesite din comun  si incearca sa ai pretentii realiste care nu sunt aproape imposibil de realizat. Daca vei sti sa eviti esecurile si sa te bucuri de evenimentele pozitive vei fi cu un pas mai aproape de fericire. Incearca sa vezi jumatatea plina a paharului si nu pe cea goala; De obicei femeile au tendinta sa puna mare accent pe lucrurile rele si sa nu se bucure destul de cele bune. Pentru a fi fericita incearca sa te bucuri la maxim de ceea ce deja ai.
Tine-te ocupata - Psihologii spun ca o viata sociala mai bogata inseamna fericire. Incearca sa iesi cat de des posibil in oras cu prieteneii si sa gasiti diverse activitati pe care le puteti face impruna.
In concluzie aflam ca pentru o viata fericita trebuia sa ne bucuram de tot ce avem in jurul nostru.

Niciun comentariu: