luni, 12 martie 2012

Cum amenajezi un dormitor...si in ce stil?

Cum amenajezi un dormitor ...in stilul frantuzesc?

Influentele pe care Franta le are asupra intregii lumi, atat in domeniul modei, cat si in cel de amenajari este unul extraordinar. Stilul frantuzesc, ce se identifica cu Parisul haussmannian, se asociaza cu o eleganta deosebita, dar care apeleaza, in acelasi timp, la accente rustice, detaliile dintr-o incapere amenajata intr-un asemenea stil decorativ fiind imperios de importante.

Stilul frantuzesc se remarca, in primul rand, prin romantism. Acesta pune accent pe intimitate si contureaza un decor relaxat. Tocmai din aceste motive, stilul frantuzesc este potrivit pentru amenajarea dormitorului.

Mobilierdormitor frantuzesc 1


Pentru a obtine un dormitor frantuzesc, ca materiale, foloseste piese de mobilier voluminoase, cu forme rotunjite, ce amintesc de interioarele regale. Acestea sunt masive si pot avea un aspect vintage. De asemenea, poti opta pentru un mobilier pictat, insa iti recomandam sa eviti decoratiile excesive. Alege un pat cu tablie impunatoare - poate fi din lemn, tapisata sau chiar din fier forjat, atent lucrat, insa. Noptierele trebuie sa pastreze aceleasi linii curbe, de influenta baroca, iar dulapul este voluminos. Piesa de rezistenta dintr-un dormitor frantuzesc o constituie comoda. Opteaza pentru una in culori pale, care sa devina, astfel, punctul focal din incapere. Daca spatiul iti permite, poti amplasa la capatul patului o dormeza sau o bancheta ori un cufar.

Culoridormitor frantuzesc


Paleta cromatica specifica este compusa din culori neutre, care sunt combinate cu cele pastelate. Foloseste, asadar, culori de pamant, nuante de crem, auriu, roz pal, roz prafuit, griuri, alb, ivory, bleu. Mobilierul este de preferat sa fie in tonuri de alb si pentru a capata un aspect deosebit, poate avea detalii aurii.

Finisaje


Stilul frantuzesc pune accent pe lemn. Pardoseala poate fi din lemn masiv sau dusumea, cu aspect invechit. Decoreaza peretii cu ancadramente sau foloseste un tapet cu motive florale. De asemenea, poti opta pentru un tapet in dungi verticale, in nuante de crem. Nu uita sa folosesti plinte albe, inalte, care dau un plus de eleganta incaperii.

Accesorii decorative


In dormitorul frantuzesc, accesoriile suunt cele care creeaza atmosfera feerica si dramatica. In primul rand, foloseste un candelabru, pentru iluminarea incaperii. Veiozele cu linii clasice nu trebuie sa lipseasca nici ele, iar sfesnicele metalice, argintii sau aurii completeaza imaginea de ansamblu specifica. Rezeama de perete o oglinda supradimensionata, cu rama sculptata, aurie sau argintie. Tablourile trebuie sa aiba acelasi tip de rama, iar draperiile grele, impozante leaga-le cu snururi cu ciucuri sau cu inele speciale.

Foto 1: Sofa.com
Foto 2:
ASDA Elegant Living
Foto 3:
French Bedroom Company

Sfaturi pentru amenajarea unui dormitor feminin

Dormitorul esteDormitor feminin incaperea careia ar trebui sa i se acorde cea mai mare importanta, intr-un proces de amenajare, avand in vedere faptul ca este o zona destinata odihnei, iar modul in care acesta este decorat poate influenta calitatea somnului nostru.

Daca iti doresti o incapere primitoare si confortabila, care sa te ajute sa te deconectezi, atunci iti recomandam sa iti decorezi dormitorul in stil feminin. O incapere cu influente feminine nu trebuie sa fie, neaparat, respingatoare pentru barbati, daca este decorat cu atentie si nu se exagereaza cu detaliile feminine.

In primul rand, Dormitor femininamenajarea unui astfel de dormitor presupune alegerea unei palete de culori pastelate. Albul, rozul pal, bleu-ul, violetul, culoarea oului de rata sau a somonului sunt cateva variante pentru care poti opta. Ca in orice amenajare, intregul proces incepe cu finisarea pardoselii si a peretilor. In ceea ce priveste peretii, iti recomandam sa optezi pentru un tapet cu motive florale. Daca acesta ti se pare prea feminin, atunci alege unul in dungi verticale, in culori pale sau in nuante de bej. De asemenea, poti finisa peretele, care doresti sa devina punctul focal, cu vopsea decorativa. In cazul pardoselii, alege una din lemn alb sau natur.

Pentru un dormitorDormitor feminin feminin, ai nevoie de un pat pe masura. In acest caz, ai mai multe optiuni. Poti alege unul de factura baroca, unul cu baldachin, pe care il poti realiza chiar tu, sau unul din fier forjat. In acest ultim caz, sunt foarte importante detaliile. Rama patului trebuie sa prezinte forme curbe, elegante.
Piesa de rezistenta intr-o astfel de incapere o constituie masa de toaleta. Comoda de inspiratie baroca, dar cu influente moderne, a fost in ultimele sezoane si inca mai este un must have. Ea poate fi in culori mai puternice, pentru a contrasta intregul decor, ori poate avea un imprimeu vesel. Amplaseaza oglinda pe comoda sau, daca spatiul iti permite, alege una supradimensionata, cu rama baroca, pe care sa o rezemi de perete.

In ceea ce priveste corpurile de iluminat, candelabrul este o piesa ce nu trebuie sa lipseasca. Ai grija, insa, sa optezi pentru unul proportional cu dimensiunile incaperii. Un candelabru prea mare o sa creeze o senzatie de aglomerare si de apasare. Veiozele feminine au abajurul din tesaturi fine, elegante. In cazul lenjeriei de pat, ea trebuie sa fie in culori pastelate; poti alege una cu motive florale sau una simpla, accesorizand patul cu perne decorative cu diverse imprimeuri.

Nu in ultimul rand, intrucat detaliile sunt cele care fac diferenta, decoreaza incaperea cu sfesnice argintii sau aurii si tablouri cu rame baroce. Draperiile si perdelele trebuie sa fie din materiale fine si calitative. Alege o perdea simpla, in vreme ce draperiile pot fi in dungi sau cu motive florale. 


in stilul kika

In 2012, clientii vor continua sa orienteze mare parte a bugetului catre mobilarea sufrageriilor, insa mai mult decat anul trecut, vor incepe sa acorde atentie si celorlalte camere, precum dormitoarele. Potrivit designerilor kika, foarte apreciat va fi in continuare mobilierul cu design modern, dar incepe sa revina in preferintele consumatorilor si mobilierul clasic, in stil country, din lemn masiv sau vopsit in diverse nuante, provenit din paduri si alte surse controlate.

Printre tendintele anului 2012 in amenajari interioare, se numara si piesele de mobilier alb sau stilul minimalist, denumit "City look", ce elibereaza locuintele de obiecte inutile si confera luminozitate si senzatie de spatiu chiar si camerelor mai putin incapatoare. Se poarta, de asemenea, culorile neon, iar produsele "ecofriendly" sunt din ce in ce mai cautate. Colectiile lui 2012 sunt caracterizate de simplitate si functionalitate duse la extrem: sertare fara manere, ce se deschid si se inchid silentios, printr-o simpla  atingere, usi pliante sau pivotante.


Dormitoare, mic mobilier

Cele mai apreciate combinatii vor fi cele in nuante de gri. Ca si finisaj de lemn, intra in tendinte frasinul, stejarul argintiu, wenge-shiraz sau nuc Baltimore. Pentru a conferi personalitate si contrast camerelor, accesoriile de tip mic mobilier - masute, cuiere, comode - vor fi alese in culori tari precum portocaliu, verde, galben. Se poarta, de asemenea, piesele de mobilier cu supraluciu in diverse nuante, dar mai ales alb si diferite tonuri de bej si gri.

In ceea ce priveste paturile, kika aduce in atentie modelele tapisate in culori precum gri, bej, maro alb sau negru. Recomandam saltele din spuma poliuretanica si cele cu arcuri impachetate individual, cu atentie sporita acordata elasticitatii si zonelor de portanta diferentiata, ce asigura adaptarea optima a suprafetei la forma corpului si implicit detensionarea coloanei vertebrale pe durata somnului. Pentru copii, sunt in continuare dorite camerele tematice tip Racer (pat masinuta si mobilier in tema) sau camera de printese pentru fete (pat cu baldachin, mobilier roz).


Dining, bucatarii, bai

Modernul castiga teren si in zona in care se serveste masa. Blaturile de lemn ale meselor sunt inlocuite de sticla transparenta sau mata, iar finisajele picioarelor sunt din aluminiu. Totusi, lemnul masiv nu iese complet din tendinte, intrucat confera un permanent aer de eleganta.

In bucatarie, functionalitatea se imbina armonios cu un aspect stilat dat de suprafetele lucioase, feroneria silentioasa si marginile rotunjite.


Colectia de bai recomandata de kika in 2012 aduce o schimbare majora fata de vechile colectii. Cele mai reusite combinatii sunt cele de sampanie cu bronz, negru cu portocaliu sau grafit cu alb, iar modernismul este redat atat de colorit, cat si de finisaje. Rasfatul maxim
se atinge intr-o cada cu hidromasaj, combinand o baie relaxanta cu ascultatul muzicii sau cu o conversatie la telefonul plasat in suportul special integrat in dulapul cu oglinda. Pentru cei visatori, designerii kika sugereaza o baie din lemn masiv, ce aduce aminte de stilul rustic.

Despre kika

kika se numara printre cei mai mari comercianti de mobilier si decoratiuni din Europa. In prezent, kika are aproximativ 70700 de angajati in cele peste 68 de magazine. Sortimentul de produse cuprinde peste 50.000 de articole. Clientii beneficiaza de o oferta bogata de produse, incepand de la accesorii practice, pana la solutii complete de amenajare premium. Sub motto-ul "Totul sub acelasi acoperis", kika ofera servicii de livrare, montare, masurare si planificare computerizata. Primul magazin din Romania, ce ocupa o suprafata de aproximativ 27.000 m2, a fost deschis in 2008, in zona comerciala Militari, din Bucuresti, si a reprezentat o investitie de 31 milioane euro.

Niciun comentariu: