vineri, 23 martie 2012

Barbatii,o specie pe cale de disparitie?

Sperm-laboratoarele se inmultesc, in timp ce barbatii dispar.

Am zis ca este timpul sa vorbim deschis despre relatii, viitor si… barbati. Iubirea este efemera, dragostea fiind precum un calator care trece prin viata noastra. Aceasta cauza, la care se adauga si teama despartirilor si frica de singuratate, au determinat provocarea unui cliseu in randul familiilor si al cuplurilor: multe persoane refuza sa se casatoreasca, fiind de parere ca un act nu schimba o relatie. 

Sperm – laboratoarele: Barbatii, o specie pe cale de disparitie


Sperm-laboratoarele: Barbatii, o specie pe cale de disparitie

Barbatii dispar in timp


In urma unui recensamant al sexelor realizat la nivel global, numarul sexului tare este mai mare decat numarul sexului frumos. Asadar, unei femei ii revin in medie cam trei barbati. La noi in tara situatia este invers. Potrivit cifrelor Eurostat, in Romania sunt 105,4 femei la 100 de barbati. O data ce creste varsta, creste si numarul de femei, asadar in cazul categoriei de varsta de peste 65 de ani sunt 147 de femei la 100 de barbati.

La aceste statistici adaugam si numarul barbatilor care nu isi doresc sa se casatoreasca, cei care vor sa plece din tara, cei carora le place sa fie singuri si cei care refuza sa aiba copii. Rezultatul? Femeile fac copii cu laboratoarele de sperma.

Sperm-laboratoarele: Fat Frumos din eprubeta




Femeile fara partener, care nu isi doresc sau nu mai spera la gasirea sufletului pereche, insa vor sa aiba o familie, recurg la fertilizarea in vitro. Ochi albastri, gene lungi, brunet sau blond, inalt si atletic, cuceritor, sensibil si neaparat destept… copilul poate fi ales dupa placul inimii.

Fiecare parinte isi doreste cel mai frumos, cel mai destept, cel mai priceput, cel mai cel copil. Daca nu merge prin metoda traditionala si, cel mai important, daca nu ai cu cine, apelezi la o clinica specializata, unde gasesti ingredientul minune pe care il cauti cu disperare… si anume, sperma. Exista doua metode folosite pentru procreere cu ajutorul laboratorului: inseminarea artificiala, cand sperma recoltata de la un donator este introdusa in uter si fertilizarea in vitro, cunoscuta si sub denumirea de copil la eprubeta. Ovulul este fecundat cu un spermatozoid, iar embrionul care rezulta este implantat in uter.

Daca la noi barbatii sunt pe cale de disparitie, in India si in China se incearca masculinizarea demografica. In astfel de tari, femeile fac avorturi pentru selectia copiilor. Estimarile arata ca in India anual sunt avortati pana la un milion de fetusi de sex feminin. Asadar, rata naturala a nasterilor este in medie de 112 baieti la 100 de fete, pe cand in China se ajunge la 125 de baieti la 100 de fete.

Niciun comentariu: