luni, 26 martie 2012

CUM ALEGi O ROCHIe DE MIREASA

Galerie Poze: Cum alege o frumusica rochia de mireasaPentru a fi sigura ca faci alegerea corecta si pentru a evita disconfortul provocat de o rochie nepotrivita si incomoda, iata cateva sfaturi care sa te ajute sa gasesti rochia de mireasa perfecta, in care sa te simti confortabil, relaxata si ... cea mai frumoasa.  

1. Forma corpului


Alegerea rochiei de mireasa este destul de dificila si ar trebui sa tina cont si de forma corpului, pentru a putea acoperi unele imperfectiuni ale acestuia daca este cazul sau din contra, pentru a evidentia formele cele mai sexy ale trupului:

Forma corpului: para
Poti alege fie o rochie fara bretele, cu talia marcata si cu o croiala a fustei in forma literei A (acesta este stilul de rochie de mireasa ideal pentru tine) fie o rochie cu bretele spaghetti (foarte subtiri) ori care se leaga dupa gat, cu spatele gol. 

Astfel vei atrage atentia asurpa jumatatii de sus a corpului si vei ascunde soldurile late ale siluetei para, care vor fi mascate sub fusta larga, in forma de A.
Nu purta rochii cu trena larga pentru ca acestea adauga latime soldurilor.

Forma corpului: mar
O rochie tip Empire, cu talia marcata sub bust, iti va face corpul sa para mai suplu si mai inalt, la fel ca si o rochie cu decolteu in V, adanc.
O rochie cu corset ingust fix pe talie, pentru a masca burtica dar care sa fie evazat in zona sanilor pentru a evidentia bustul proeminent, iti va armoniza silueta.
Galerie Poze: Cum alege o frumusica rochia de mireasa 
Evita rochiile stil "printesa", cu crinolina larga, care vor accentua latimea taliei si vor da volum soldurilor si picioarelor, facandu-te sa arati ca ... un "butoias".

Forma corpului: clepsidra
O rochie cu fusta in forma literei A dar care sa fie usor mulata pe talie si solduri, iti va scoate in evidenta silueta echilibrata.

Rochiile de mireasa cu decolteu in V, cu umerii cazuti, cu decolteu barcuta sau cu umerii goi vor face ca bustul sa fie pus in evidenta si sa arati sexy.
Marcheaza talia cu diverse detalii dar evita sa strici echilibrul formelor tale adaugand funde voluminoase, volane, cusaturi sau alte detalii/aplicatii pe solduri, umeri sau bust.

Forma corpului: triunghi inversat
Bretelele groase, decolteurile in V adanci, manecile largi vor face ca umerii sa para mai ingusti iar o fusta mai larga incepand de la solduri, va echilibra diferenta dintre latimea umerilor si cea a soldurilor - deci ti se potrivesc fustele in forma literei A sau gen "printesa", cu crinolina.
Galerie Poze: Cum alege o frumusica rochia de mireasa 
O rochie gen "teaca" poate scoate in evidenta soldurile subtiri dar obligatoriu trebuie sa aibe un decolteu adanc si bretele late sau cazute pe umeri.
Evita manecile bufante, bretelele care se leaga dupa gat sau o bretea pe un singur umar, deoarece acestea vor face ca umerii sa para mai largi.

Forma corpului: atletica
Iti poti arata silueta subtire alegand o rochie mulata sau gen "teaca", din materiale vaporoase care sa creeze curbe frumoase pe corpul tau, dantele care sa dea volum sau aplicatii in zona fundului, a soldurilor ori a umerilor care sa contureze siluete.

Ti se potrivesc si rochiile cu umeri goi sau pe un umar dar atentie la zona sanilor: daca ai bustul mic, evita rochiile cu corsete sau cu cusaturi, pense ori materiale dure in zona pieptului.
Galerie Poze: Cum alege o frumusica rochia de mireasa 
Forma corpului: miniona
Rochiile cu croiala neintrerupta, stramte ori largi, in forma de litera A sau tip "printesa" dar nu exagerat de largi se potrivesc perfect minionelor, mai ales daca sunt din materiale lucioase. 

Ca sa mai alungesti silueta, poti alege rochii cu talia marcata putin mai sus de talia normala, adica sub sani.
Rochiile "trompeta" sau cu fustele foarte voluminoase reduc si mai mult din inaltime, deci evita-le.
Galerie Poze: Cum alege o frumusica rochia de mireasa 
Forma corpului: inalta
Este una dintre formele pentru care rochiile tip sirena si cele tip printesa sunt ideale. Important este sa nu aibe talia marcata sub sani, pentru ca vei parea si mai inalta.
O rochie scurta va scoate in evidenta picioarele lungi, daca esti adepta unei astfel de rochii de mireasa.

Evita rochiile tip "printesa" cu crinolina prea larga si prea incarcate cu volane, aplicatii sau materiale vaporoase. Acest tip de rochie poate lua din inaltime doar daca este simpla ca si croiala si facuta din materiale tot simple.

Forma corpului: zvelta
Acestei siluete i se potrivesc rochiile "regale", lungi si pe langa corp, care sa dea forme si volum corpului.

Un trup subtire, zvelt, poate experimenta stiluri diferite si isi poate permite sa poarte rochii cu volane, funde voluminoase si straturi de material suprapuse.
Materialele pot fi si lucioase iar culorile alese trebuie sa fie unele care sa dea volum corpului: alb, crem, ivoire, argintiu.

Galerie Poze: Cum alege o frumusica rochia de mireasa2. Nu proba prea multe rochii de mireasa


Desi trebuie sa probezi mai multe modele pana sa ajungi sa gasesti rochia de mireasa potrivita, nu este totusi indicat sa incerci prea multe.

Uitandu-te prea mult la prea multe rochii de mireasa ... aduni prea multe optiuni si nu faci decat sa iti ingreunezi decizia. Trei sau patru vizite la buticuri diferite de rochii de mirese ar trebui sa fie suficiente pentru a gasi modelul perfect, care sa te faca sa arati grozav in ziua nuntii.

3. Ia in considerare culoarea pielii tale


O rochie de mireasa trebuie sa iti completeze cumva culoarea pielii.
Ca o regula generala, cu cat culoarea pielii tale este mai deschisa, mai palida, cu atat nuanta rochiei de mireasa trebuie sa fie mai calda. 

De exemplu, pielea trandafirie, rozalie, se potriveste foarte bine cu rochii de culoarea sampaniei, ivoire, crem sau aurie, iar pielea maslinie sau bronzata, se potriveste perfect cu rochiile de mireasa albe.
 
Atentie: evita sa aplici autobronzant indiferent de ce culoare are pielea ta, pentru ca acea nuanta portocalie pe care o da bronzul artificial nu se potriveste deloc cu rochia de mireasa, de orice culoare ar fi ea.

4. Tine cont de locul in care va avea loc nunta


Poti taia de pe lista o multime de modele de rochii numai gandindu-te la locul in care se va desfasura nunta. 

De exemplu, daca restaurantul este ceva mai aglomerat, atunci nu este indicata o rochie prea "bufanta" cu o crinolina foarte larga, pentru ca iti va fi greu sa te deplasezi printre invitati.
Sau daca nunta este organizata undeva la iarba verde sau la malul marii, atunci rochia nu trebuie sa fie foarte lunga sau sa aibe trena, pentru ca nu va arata prea bine daca se va murdari de iarba, de pamant sau de nisip.

Niciun comentariu: