sâmbătă, 24 martie 2012

Retete cu peste. Fileuri de merluciu cu mirodenii, la cuptor


Ingrediente
► 4 fileuri de merluciu
► o ceapa feliata
► 2 catei de usturoi
► o lingura de parf de chimen
► 2 linguri de pasta de rosii concentrata
file-de-peste-merluciu-la-cuptor-retete-rapide-mod-de-preparare.jpg
► 2 rosii
► o legatura de patrunjel
► o lamaie
► 3 linguri de uli de masline
► sare, piper

Mod de preparare
Caliti intr-o tigaie usturoiul, ceapa si chimenul, cu doua linguri de ulei timp de 5 minute. Adaugati pasta de rosii, sare, piper, doua linguri de apa si mai fierbeti 5 minute pana se ingroasa sosul. Taiati rosiile rondele subtiri. Ungeti cu ulei o tava si asezati in ea fileurile de merluciu, rosiile feliate si deasupra sosul. Acoperiri-o cu o folie de staniol si dati-o la cuptor 10 minute, la foc iute. Lasati lichidul sa se evapore inca 10 minute fara sa mai acoperiti cu folia de staniol. Aranjati pe farfurii fileurile de peste peste rosii si sosul in care s-au facut, apoi ornati cu patrunjel tocat si putin suc de lamaie dupa gust, dupa care le puteti servi.
Pentru design, puteti si taia cateva felii de lamaie pe platou. Alegeti un vin alb vechi sau vinuri de vinoteca! (seci sau demiseci). Este unul dinte felurile de mancare preferate de egipteni.
Pofta buna!

Niciun comentariu: