luni, 12 martie 2012

Cum sa decorezi fereastra din bucatarie

Ferestrele reprezinta o componenta a locuintei deosebit de importanta, avand rol in iluminarea si ventilarea acesteia. In acest scop, conteaza foarte mult modul in care ele sunt decorate. Accesoriile utilizate trebuie sa confere intimitate si cantitatea de lumina dorita, in acelasi timp. Bucataria, incaperea in care omul modern isi petrece o mare parte din timp, desi are un rol bine definit, nu trebuie ignorata, atunci cand vine vorba de accesorizarea ferestrelor. Exista mai multe variante in acest sens.

Perdele


Perdele constituiePerdele cea mai veche solutie de a decora o fereastra. Acestea sunt la indemana oricui si reprezinta o metoda eleganta de accesorizare. Jocul de umbre si lumini pe care acestea le creeaza pune in valoare orice incapere. In bucatarie, poti opta atat pentru o perdea lunga, cat si pentru una scurta, pana la nivelul pervazului. Este de precizat faptul ca pentru a face o fereastra sa para inalta, se alege o perdea lunga. Pentru a ingusta fereastra, perdeaua se plaseaza doar in dreptul sau. O perdea scurta este potrivita daca bucataria este amenajata in stil rustic. Alege una cu model floral sau in carouri. Daca bucataria este decorata in stil clasic, alege niste perdele sau draperii elegante, pe care se le legi cu inele.

Jaluzele


Jaluzelele reprezinta intotdeauna o alternativa a perdelelor, avand marele avantaj ca ofera mult mai multa intimitate decat perdelele. Indiferent de forma lor, acestea sunt mai acceseibile ca pret decat perdelele si mult mai usor de curatat. Inainte de a le achizitiona, ai in vedere faptul ca acestea trebuie sa acopere ferestrele in intregime.


Rulouri


O prima propunere Rulouripe care ti-o facem o reprezinta rulourile. Acestea nu retin lumina in totalitate, se monteaza foarte usor si confera bucatariei un aspect modern, lejer. Oferta disponibila pe piata este foarte mare, existand companii care ofera clientilor produsul in imprimeul dorit.

Jaluzele plisate


Jaluzelele plisate sunt din ce in ce mai cautate in ultima perioada si, datorita materialului din care sunt realizate, realizeaza o atmosfera boema, romantica. Sunt tratate antistatic, pentru a impiedica depunerea prafului si, dupa cum spune si numele lor, se pliseaza, asemenea unui evantai.

Jaluzele din bambus


Jaluzelele din bambus au revenit si ele in tendinte. In functie de preferinte, pot fi orizontale sau verticale si pot fi folosite cu succes in bucatarie. Se pot monta atat pe tavan, cat si pe tamplaria ferestrei si se potrivesc intr-un decor rustic sau exotic.

Jaluzele orizontale


Nu in ultimul rand, iti Jaluzele orizontalepoti decora fereastra din bucatarie cu jaluzele orizontale. Acestea se monteaza foarte usor, sunt accesibile ca pret, insa prezinta dezavantajul de a se curata greu. Acest proces necesita mai mult timp, fiind necesara demontarea lor.


Foto 1:
DigetexHOME.com
Foto 2:
DigetexHOME.com
Foto 3:
The California Company

Niciun comentariu: