marți, 13 martie 2012

Angajamentofobia: 4 lucruri invatate de la cainele meu

Teama de relatii si angajamente. Ce faci pentru a fi libera intr-o relatie?

Angajamentofobia: De ce vorbim despre frica de iubire? Ne este teama sa ne aventuram in necunoscut chiar si atunci cand iubim. Nu vrem sa fim ranite si de aceea facem tot posibilul pentru a pastra distanta. Uitam lucruri importante doar pentru ca ne este teama de iubire. Problema este ca aceasta distanta poate fi inteleasa gresit de partener, fapt care poate duce la o racire a relatiei si pierdere a interesului. Ce trebuie sa facem pentru a scapa de teama desparitirilor si pentru a ne bucura de relatie si de partener?


Angajamentofobia: 4 lucruri invatate de la cainele meu


Cainele mi-a fost intotdeauna un prieten de nadejde. Este prietenul meu de mai bine de 5 ani si suntem intr-o relatie in care ne respectam reciproc. El ma iubeste neconditionat chiar daca il las intreaga zi singur acasa, il plimb 5 minute pe seara, il tin in lesa in parc si niciodata nu il las sa manance de pe jos. Nu se supara, nu ma raneste, ci ma iubeste si mai mult, demonstrandu-mi ca o iubire adevarata nu tine cont de nimic, ci are propriile reguli si aranjamente. 


Partener, relatie, caine. Care este legatura dintre cele trei?


Angajamentofobia: 4 lucruri invatate de la cainele meu


1. Alege-ti armele


Angajamentofobia: 4 lucruri invatate de la cainele meu


Alege-ti armele in relatie: Degeaba stai si te plangi de fiecare daca ca a uitat sa puna capacul la toaleta, nu a spalat vasele din chiuveta sau nu a facut patul asa cum il faci tu. O astfel de lupta poate tine ani intregi deoarece cu greu reusesti sa il schimbi. Un partener in viata ta trebuie sa iti aduca veselie si iubire, nu certuri si scandal pe motive casnice. Un partener te ajuta sa treci peste momentele grele, iti este alaturi si te sustine cand nu faci fata problemelor.


Angajamentofobia: In relatia cu cainele meu nu e cearta si cicaleala, ci doar zambete si energie pozitiva. Astfel de lucruri sunt cele care conteaza cu adevarat in viata. Ma asteapta fericit cand vin acasa, doarme alaturi de mine, ma face sa rad cand ma joc cu el… asta inseamna o relatie adevarata. Invata sa tii pentru tine ceea ce nu iti convine, ascunzand nemultumirile.

2. Dragoste neconditionata


Angajamentofobia: 4 lucruri invatate de la cainele meu

Dragoste neconditionata... este nevoie de ea! Oamenii sunt singurele specii care se pedepsesc reciproc pentru greselile pe care le fac si traiesc in trecut. Animalele nu fac acest lucru. Invata sa te bucuri de prezent si sa iti faci planuri pentru viitor. Cel mai important, invata sa ierti un partener si sa treci cu vederea.


Intr-o relatie este nevoie de siguranta, intelegere, incredere reciproca si compromisuri. Iubirea neconditionata se manifesta atunci cand iubesti pe cineva indiferent de calitatile sale, indiferent de bune si de rele, cand nu iti manifesti mania si nu te plangi de trecut sau dezamagiri.


3. Loialitatea este cea mai importanta


Angajamentofobia: 4 lucruri invatate de la cainele meu

Loialitatea este cea mai importanta intr-o relatie. Indiferent de cate persoane il hranesc sau de cati caini intalneste, cainele meu se intoarce mereu la mine. Oamenii au nevoie sa fie loiali pentru a putea dezvolta relatii interumane. Intimitatea nu face referire doar la sex, ci este mult mai mult decat atat. Avem nevoie de dragoste, de pasiune, de romantism, de sinceritate, de incredere si sustinere. Intimitate inseamna sa fii deschis cu partenerul, sa spui ce ai pe suflet, sa demonstrezi iubirea ta.


Vorbeste cu un caine despre cele mai ascunse secrete ale tale. Cainele nu va spune nimic niciodata. Asa trebuie sa fim si noi, oamenii, intr-o relatie. O relatie este sacra, sincera si simpla.


4. Invata sa fii fericita

 

Zambeste mai mult, glumeste mai mult, iubeste mai mult si bucura-te de viata si de relatie alaturi de partener. Introdu cuvantul "fericire" in vocabularul vietii tale. Invata sa lasi deoparte grijile si problemele. Un caine este fericit indiferent de situatie. Il certi, in urmatoarea secunda vine la tine pentru a primi un strop de dragoste.

Scapa de teama de a iubi in relatie si apropie-te de partener: Pune un zid intre viata ta personala si cea profesionala. In momentul in care inchizi usa biroului cand pleci de la munca, lasa acolo toate dificultatile, lasa in urma momente grele si bucura-te de viata de cuplu, de partenerul tau. Apreciaza adevaratele lucruri ale vietii alaturi de partener.

Niciun comentariu: