sâmbătă, 24 martie 2012

keukenhof


Cine este un iubitor al florilor de primavara si in special al lalelelor, poate vizita minunatele gradini Keukenhof din vecinatatea Amsterdamului. Gradinile sunt defapt o expozitie in aer liber, care functioneaza din 1949, unde cultivatorii de lalele isi expun ultimele cuceriri in materie florala, iar cei interesati le pot admira si cumpara. Gradinile sunt adevarate opera de arta, datorita aranjamentelor din  plante si contrastelor care-ti incanta privirea.
Ce este frumos nu tine vesnic! Din acest motiv gradinile Keukenhof au fost deschise doar in perioada 24 Martie pana pe 20 Mai 2011.
Parcul este situat intre orasele Lisse si Hillegom la sud-vest de Amsterdam, iar daca te-ai decis sa le vizitezi, nu uita ca aceste gradini sunt printre cele mai fotografiate atractii turistice din lume, asa ca nu uita sa iei si camera foto cu tine!
Sursa foto http://about.com, © 2006 Shannon McAllister
Pasionatii nu au de ce sa se planga deoarece gradinile Keukenhof se intind pe o suprafata de 35 ha, iar o zi nu este suficienta sa poti sa desoperi toate aceste frumuseti. Tema centrala a expozitiei din 2011 a fost “Germania –tara poetilor si a filosofilor”.
Cu toate ca atractia principala a gradinilor sunt lalelele, care sunt la ele acasa, totusi gradinile Keukenhof  adapostesc si alte specii de plante cu bulbi ca: narcise, zambile, orhidee, azalea, hydragena, etc.
Mai multe detalii pe website-ul parcului Keukenhof

Niciun comentariu: