marți, 20 martie 2012

DIETA de detoxifiere

Printre dietele la moda in zilele noastre se numara si cea de detoxifiere a organismului, datorita dublului sau rol: te scapa de toxine si totodata te ajuta sa pierzi cateva kilograme. Modul de viata nesanatos a celor mai multi dintre noi face ca o astfel de dieta sa fie deosebit de benefica asupra organismului iar specialistii ne recomanda sa alegem intre o dieta de detoxifiere de un weekend, in fiecare saptamana, una de 7 zile in fiecare sezon sau o cura de 21 de zile pe care sa o tinem o data pe an.

Problemele digestive, constipatia, balonarea, oboseala accentuata sau cefaleea sunt doar cateva dintre simptomele care ne indica faptul ca in organismul nostru este posibil sa se fi acumulat toxine si ca este momentul pentru o dieta de detoxifiere.

Pentru ca va trebui sa renunti la multe alimente care-ti asigurau in special necesarul de proteine, dieta de detoxifiere nu este recomandata persoanelor care sufera de diferite boli cronice, precum cele digestive sau ale rinichilor, de ceea este indicat sa ceri sfatul medicului inainte de a urma o astfel de dieta.
Cele mai cunoscute diete de detoxifiere a organismului sunt dieta cu lamai, dieta de accelerare a metabolismului, dieta pe baza alimentelor crude, dieta diuretica, dieta cu lichide si cea de purificare a ficatului.

La ce renuntam intr-o dieta de detoxifiere?
Pentru ca regimul sa fie complet si eficient, se impune renuntarea la orice fel de medicamente, semipreparate, produse de tip fast - food, carne, paine alba, paste, oua, peste, zahar, sare, dulciuri, alcool, bauturi racoritoare sintetice, cafea, lactate, prajeli, alimente care contin E – uri, afumaturi, singurele moduri acceptate de preparare a legumelor fiind fierberea, friptul sau gatitul cu aburi.

Ce mancam in timpul acestei diete?
Baza alimentatiei tale in aceasta perioada trebuie sa o reprezinte fructele si legume (in special fasole, nuci si seminte), cerealele integrale, mierea si uleiul de masline extravirgin.

Detoxifierea organismului si pierderea kilogramelor
Odata ce organismul scapa de toxinele acumulate, metabolismului poate determina accelerarea arderii grasimilor si implicit scaderea in greutate. Dezavantajul oricarei diete de detoxifiere a organismului este ca din momentul in care iti reiei obiceiurile alimentare obisnuite, si mai ales daca ai inclinatii spre o alimentatie nesanatoasa, kilogramele pierdute se vor depune inapoi, silueta obtinuta fiind foarte greu de pastrat.
Alte sfaturi pentru maximizarea beneficiilor dietei de detoxifiere
Intr-o dieta de detoxifiere, pe langa alimentele la care trebuie sa renunti, este important sa faci exercitii fizice usoare si sa ai parte de odihna si relaxare. Baile aromatice si masajele reprezinta excelente alegeri in acest sens.

Consumul unei cantitati cat mai mari de lichide este benefic in dieta de detoxifiere. Alege sa bei apa plata, ceaiuri din plante (in special trei frati patati, urzica, soc, musetel, ceai verde), precum si sucuri naturale din fructe si legume proaspete.

Daca ai probleme cu constipatia, adauga in dieta ceaiuri naturale usor laxative, precum cel de musetel, crusin, fenicul sau coada soricelului.

Niciun comentariu: