luni, 26 martie 2012

eyeliner,un must have a tuturor timpurilor

Åyeline.jpg

CUM SA APLICI CORECT TUSUL DE OCHI


Eyeliner-ul solid (dermatograful) sau tusul lichid pentru ochi poate fi unul dintre cele mai "delicate" lucruri de utilizat in machiajul ochilor, dar atunci cand este aplicat corect confera privirii un efect uimitor.

Tocmai pentru ca este mai greu de folosit si necesita precizie, de multe ori se evita folosirea tusului lichid, dermatograful fiind preferatul multora dintre noi.
Cu un pic de practica insa si conturul lichid poate fi aplicat cu succes de oricine si vom vedea impreuna cum.

Dermatograful traseaza o linie mai estompata, care doar da profunzime privirii in timp ce tusul lichid contureaza ochiul mai vizibil si este potrivit mai mult pentru un machiaj dramatic, machiaj smokey eyes sau "ochi de pisica".

Tusul de ochi se foloseste numai dupa ce a fost aplicat machiajul ochilor pentru a nu fi acoperit de fardul de pleoape si intotdeauna folosind o oglinda buna care sa ne ajute sa conturam ochii cu precizie.

Eyeliner solid - dermatograf (creion contur pentru ochi)


1. Un dermatograf bun ar trebui sa poata trasa pe piele o linie subtire, neintrerupta, deci sa aibe un varf ascutit, moale, cremos - atunci cand il cumperi, testeaza-l pe mana si asigura-te ca e de calitate.

Inainte de aplicare, verifica varful dermatografului sa fie ascutit pentru o mai buna precizie insa testeaza-l intai pe un servetel, ca sa eviti sa te zgarii pe pleoape, in acest fel varful se va mai toci un pic si va aluneca pe piele mai usor. 

2. Dermatograful trebuie tinut in mana ca un stilou iar cu degetele de la mana libera se va trage un pic in lateral de coltul exterior al ochiului, pentru ca pielea sa stea intinsa atunci cand varful eyeliner-ului traseaza linia.

3. Linia (conturul) trebuie sa fie trasata chiar la baza genelor pleoapei superioare, incepand dinspre coltul interior spre cel exterior, depasindu-l un pic si urcand spre coada sprancenei.

Tusul de ochi (eyeliner-ul lichid)


1. Tusul de ochi lichid se prezinta de obicei in sticlute sau flacoane foarte mici, cu pensule cu peri ceva mai lungi si cu varful foarte subtire pentru o buna precizie. 

2. Cand trasezi linia cu tus, inchide ochiul pentru a te asigura ca il aplici exact la baza genelor insa deschide-l din cand in cand pentru a vedea daca ai conturat ochiul corect.

3. Nu trasa o linie continua de la un capat la altul ci aplica linii scurte de tus, din aproape in aproape, pentru ca astfel vei evita "ondularea" conturului si vei obtine o linie continua dreapta.

4. Daca vrei sa adaugi grosime liniei trasate initial (pentru corectarea formei ochiului de exemplu) o poti face treptat, aplicand linii scurte din aproape in aproape, pana cand ajungi la dimensiunea dorita si potrivita conturului ochiului tau.

Daca faci o greseala in timp ce aplici tusul de ochi, nu te ingrijora pentru ca poate fi corectata. Nu iti trebuie decat un betisor cu vata inmuiata in demachiant pentru ochi, cu care vei retusa linia trasata gresit.


Niciun comentariu: