vineri, 23 martie 2012

Printese vs cenusarese, amante vs iubite

Infidelitatea este si va ramane intotdeauna cea mai josnica arma folosita de partener impotriva noastra. Faptele lasa urme adanci care cu greu ajung sa fie vindecate, in timp ce iubirea este maruntita, facuta bucati, iar inima este zdrobita, in timp ce sufletul nu vrea sa se mai ridice si refuza sa invete sa supravietuiasca. Se instaleaza starea de durere maxima, in care ajungi sa refuzi prezentul, incercand sa traiesti in trecutul indepartat.

Printese vs cenusarese, amante vs iubite


Amante versus iubite

Iubite – cenusarese


Incepem cu primul capitol al dragostei: Rolul iubitei in relatie. Iubita este sprijinul partenerului, cea care ii este alaturi la orice moment, ii ofera sfaturi si il sustine in deciziile pe care le face. Iubita este femeia cu care barbatul se afiseaza in public, pe care acesta o prezinta ca “partenera” si cu care nu se furiseaza niciodata prin camerele de hotel. Iubitele sunt femeile decente, pe cand amantele sunt vazute precum femei usuratice si fara scrupule. 

Amanta, un dusman pe viata

Amante versus iubite


Femeia inselata este cea mai ranita persoana. Acesteia ii este furat partenerul, ii este distrus visul si, cel mai important, ii este luata iubirea. Sfaturi, prieteni, cuvinte de incurajare… nimic si nimeni nu o poate face sa mearga mai departe. Viata ei perfecta este destramata, femeia realizand ca pentru ea acesta este sfarsitul. O asteapta o perioada de tranzitie, de durere si furie, in care razbunarea va fi “alimentul” cu care isi va hrani sufletul.

Printese – amante


Se spune ca amantele sunt si vor fi intotdeauna cele mai rasfatate femei din lume. Ele traiesc fiecare moment de dragoste la intensitate maxima, precum adevaratele adolescente. Fiecare pas pe care il fac in relatie este un pas catre necunoscut, in care se avanta cu inima fara a se teme de consecinte. Amantele sunt fericite, amantele iubesc cu patima, amantele nu sufera.


Amante versus iubite

Amantele nu fac copii, amantele nu se casatoresc, amantele nu vor familie. O pot tine la nesfarsit. De ce? Pentru ca s-a format un mit in jurul amantelor, acestea fiind considerate femei fara suflet, femei care sfasie inimi si zdruncina relatii. Dar oare asa sa fie? Sa ne amintim ca inainte de a fi amante, amantele sunt femei. Ele stiu ce este suferinta, inteleg durerea mai bine ca oricine si iubesc cu sufletul. 


Lasand gelozia la o parte, s-a gandit cineva la faptul ca amantele nu pot impune reguli? Ele sunt doar “elemente” trecatoare prin viata barbatului, care accepta rolul de amanta doar pentru ca iubesc. Le condamnam pentru ca nu isi pot controla sentimentele, dar sa fim sincere, a reusit cineva vreodata sa dicteze inimii? 

Niciun comentariu: